Carl Norac, Rébk Dautremer: Sentimento

La recepta per obtenir un llibre especial i curiós: necessitem una editorial creativa i determinada, una història interessant i sorprenent, escrita amb un estil senzill i il·lustracions que captivin. I aquí està Carl Norac, l’autor de la història, Rébecca Dautremer ha concebut les il·lustracions i la editorial Edelvives, que publicava aquest llibre per primera vegada a l’any 2006. La segona edició va sortir al maig de 2011.

Carl Norac és un escriptor nascut a Bèlgica al 1960. Des de 1986 ha publicat innombrables llibres infantils i juvenils. En els seus llibres han treballat il·lustradors com Eric Battut, Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Mei Matsuoka, Kitty Crowther etc.

Hi ha contes a on les il·lustracions complementen el text. Hi ha llibres a on la història té més força que els dibuixos, i hi ha obres a on les imatges ho transmeten tot, no necessiten ni una frase per a explicar-nos de que va la història. Aquest llibre titulat Sentimento és una creació viva, respira. Les imatges ho diuen tot, no necessiten moltes paraules ni una història llarga i detallada.

La història ens presenta al senyor Stein, que fabricava ninots, però mai volia ensenyar-los als nens. Creava per a fer realitat els seus somnis i allunyar la solitud. Vivia sol i se dedicava a construir ninots que semblaven reals, però ell no se’n quedava satisfet al veure’ls.
Un dia se li va acudir una idea fantàstica, fer un ninot que seria el seu doble. Treballant nit i dia, va aconseguir un ninot de color blau que ja abans d’estar acabat del tot va començar a pensar, parlar i actuar com un ésser humà. El senyor Stein se’n va sorprendre i, molest amb la seva criatura, va decidir no comunicar-se amb ell.
La cara del ninot li va sortir molt gran i no estava llesta. Tenia una veu dolça com un ocell, però per al senyor Stein era només un monstre insuportable.

El ninot intentava tot per apropar-se al senyor Stein, però poc a poc entén que el seu lloc no és al costat del seu amo. Decideix marxar per a trobar afecte. Comença a descobrir el món real, cruel, i també troba l’afecte sincer d’una nena petita.

El relat de Carl Norac és una variació de la història de Frankenstein escrita per Mary Shelley.. Victor Frankenstein estava obsessionat per la ciència. Volia construir quelcom diví, un ésser que podria actuar, pensar i sentir. La diferència més important entre les dues criatures dels llibres de Carl Norac y Mary Shelly és que la criatura de senyor Stein només volia amor i afecte, mai volia venjar-se per la crueltat del seu amo. El ser construït per Victor Frankenstein si. Res no l’atura fins que no porta a terme la seva revenja.

Sentimento és un llibre amb un final diferent als contes clàssics. No és un final totalment alegre. La traducció de P. Rozarena és fluida i delicada.
Els dibuixos de la il·lustradora francesa Rébecca Dautremer estan plens de vida, de color, de moviment i, com sempre, plens de sentiments. Complementen perfectament el text, les mirades dels seus personatges son molt expressives.

Aquest àlbum il·lustrat és simplement preciós. Però hi ha una cosa que a mi no em convenç, el tipus de lletra (French Script MT). Te una aparença bonica, però no és fàcil de llegir per a un nen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: