J. Patrick Lewis, Roberto Innocenti: La casa


Presentant aquest llibre preciós, penso en aquells a qui estimo i desitjo a tots els qui llegiu el meu blog que tingueu un BON NADAL, FELIZ NAVIDAD, BOLDOG KARÁCSONYT!

Aquest àlbum il·lustrat va ser publicat per l’Editorial Kalandraka en l’any 2010. És una joia de 72 pàgines i ens explica la història d’una casa. El text el va escriure J. Parick Lewis, i va ser traduïda a l’espanyol per Silvia Pérez i il·lustrat per Roberto Innocenti.

La història de la casa comença al 1900 i acaba al 1999. L’edifici fou construït en l’any 1656, en l’any de la pesta. Som testimonis de la vida d’una casa, amb les seves alegries, tristeses, moments bons i temps de tragèdies. Viatgem en el temps descobrint els canvis en les estacions i les costums de la gent.
La imatge inicial presenta uns nens que busquen bolets i castanyes, mentre descobreixen les runes de la casa.
No només la casa es transforma, al voltant veiem més canvis, veiem com creix i canvia la natura. Una casa construïda de pedres i fusta en un turó, una llegenda en la que al llarg d’anys, dècades, segles; que veu com van vivint generacions i diferents famílies; i escolta riures, sospirs i trets.

Roberto Innocenti l’il·lustrador de La casa va néixer al 1940 a Florència. Va començar a treballar com a dissenyador en un estudi d’animació als 18 anys. La editorial Kandraka ha publicat tres llibres amb les seves il·lustracions: “La casa“, “La historia de Erika” y “Las aventuras de Pinocho”. Innocenti també ha il·lustrat texts de Eta Hoffmann, Charles Perrault, Oscar Wilde, Christophe Gallaz o Charles Dickens. L’any 2008 va aconseguir el Premi Internacional d’Il·lustració Hans Christian Andersen.

Innocenti crea un món meravellós, ple de detalls. És un món amb imatges hiperrealistes, un àlbum que fixa la nostra atenció. Ens presenta històries i ens fa sentir part d’aquests relats. Ens fa pensar en la casa més important de les nostres vides, la llar de la nostra infància i d’aquells qui ens estimen.
La casa, a partir de 1973 va quedar buida, i després es va enrunant poc a poc. Els darrers moments que ens presenten son de l’any 1999, quan la casa està derruïda per l’home modern que no pot cuidar els valors. És millor per a ell crear un món nou sense records ni valors.

J. Parick Lewis l’escriptor d’aquesta història, va néixer al 1942 a Estats Units. Abans de començar a escriure va ser professor d’Economia. És un dels autors infantils més coneguts de Nordamèrica, ha publicat més de setanta àlbums il·lustrats.

El text està en harmonia amb les il·lustracions.
Aquest llibre pot ser un regal preciós de Nadal.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: