Ivo Rosati-Gabriel Pacheco: L’home d’aigua

Aquest llibre preciós va sortir de la editorial Kalandraka al 2008. Amb honestedat puc confessar que les il·lustracions em varen captivar des del primer moment en que vaig veure el llibre. Es màgic, si l’agafes serà ben difícil no mirar-lo una bona estona.

Quan vaig veure per primer cop aquest llibre, el meu primer pensament va ser, quin to de blau tan suau te aquest home d’aigua. L’artista sense crear un entorn molt acolorit, té la capacitat per a introduir-te en un món fascinant que atreu la teva atenció. Gabriel Pacheco és un il·lustrador mexicà. Fou premiat amb una Menció Especial als Premis Bologna Ragazzi 2009 per Hago de Voz un Cuerpo (FCE), i amb aquest mateix àlbum va ser finalista del Premi Andersen al 2008, i seleccionat per a la III BIENAL INTERNACIONAL D’IL·LUSTRACIÓN INFANTIL ILUSTRARTE.

La història va ser escrita per l’escriptor italià Ivo Rosati. No és una història complexa, amb moltes línies d’acció. Crec que en aquest llibre específicament són més importants els dibuixos que el text. Unes imatges màgiques poden transformar la nostra percepció del text. Avui en dia tenim la sort de trobar molts llibres infantils amb il·lustracions impactants com aquestes.
El personatge principal d’aquest llibre és l’home d’aigua. Algú, no se sap qui, quan ni com, es va deixar l’aixeta oberta en una casa, i el propietari de la casa no va tornar: d’aquí va néixer l’home alt, blau, transparent i cristal·lí. Donat que és una criatura diferent i desconeguda per als seus veïns, provoca por i confusió.
Llegint aquest llibre, no podem deixar de reflexionar sobre la por que ens fan les coses desconegudes. Que provoquen en la nostra vida? Com reaccionem en aquestes situacions? Fins on arriben els nostres límits per acceptar i tenir confiança en persones diferents a nosaltres? Aquesta història ajuda a analitzar i conscienciar. Aquell que és diferent també pot ser agradable, simpàtic i a vegades estarà bé tenir el valor d’apropar-nos a conèixer-lo.


El llibre es pot comprar en castellà, gallec, català i portuguès.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: