Isabelle Carrier: El cazo de Lorenzo

El cassó d’en Lorenzo és un llibre publicat per la editorial Juventud a l’any 2010. Em va encantar el primer cop que el vaig veure. Només li vaig fer un cop d’ull i ja va copsar la meva atenció per la seva tendresa, senzillesa i pel tema especial que aborda. És un llibre preciós i commovedor, que se dirigeix tant als nens como als adults. És aquesta mena de llibre que t’omple el cor i et fa pensar una bona estona. Ens ensenya que ser diferent algunes vegades pot ser una càrrega, que les dificultats i els obstacles existeixen, però que si es pot mirar que hi ha darrere de les aparences, apareixen les qualitats.

La autora i il·lustradora d’aquesta obra és Isabelle Carrier, una artista francesa nascuda al 1964. Les il·lustracions em recorden als dibuixos de Olivier Tallec a les històries de Jean-Philippe Arrou-Vignod, titulada en francès Rita et Machin (Rita i Trasto).

il·lustració d'Olivier Tallec en els llibres de Rita et Machin (Rita i Trasto)

La Rita és una nena de 5 anys que el dia del seu aniversari rep com a regal un gosset, al que anomena Trasto.

En aquests contes coneixerem a la Rita, al seu gos parlant i les seves històries quotidianes. Els contes de Jean-Philippe Arrou-Vignod (A França n’han publicat 15 llibres amb la Rita i el seu gosset) estan traduïts en moltes llengües. Les històries de la Rita i el Trasto estan plenes d’humor, ironia, jocs de paraules, i et fan passar una estona molt divertida. Els dibuixos d’Olivier Tallec, com els d’Isabel Carrier, son minimalistes, fets amb una tècnica senzilla. Els dibuixos s’enllacen de forma espectacular amb el text. Veient-los queda clar que amb formes senzilles es pot crear un món expressiu i meravellós.

El cassó d’en Lorenzo utilitza una bonica metàfora sobre la situació dels nens amb discapacitat intel·lectual y/o social. Ens presenta la història d’un nen diferent, d’en Lorenzo, que cada dia lluita contra diferents obstacles i dificultats, però amb l’ajut i amor dels altres aprendrà como pot portar el seu cassó, sentir-se estimat i especial.

Tots nosaltres portem algun cassó petit o gran. Algunes vegades al trobar a algú amb el seu cassó, no podem apropar-nos o fer una mirada al seu interior, per a conèixer-lo millor, ajudar-lo i estimar-lo.
En aquest enllaç es pot llegir el llibre. El Cazo de Lorenzo està recomanat per la FEAPS (Confederació Espanyola d’Organitzacions en Favor de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: